Tervetuloa, matka alkaa

12.01.2020

Jos viime vuoden alussa minulle olisi sanottu, että ensi vuonna minulla on oma verkkokauppa ja yritys, niin en olisi tätä uskonut. Vähitellen ajatus yrittäjyydestä ja oman käsityöpuodin perustamisesta alkoi tulla useammin mieleen ja asiat johti toiseen ja oman unelman toteuttaminen sai alkaa.

Kesällä 2019 löysin internetistä ensimmäisiä makramee töitä, en edes oikein tarkalleen muista mistä nämä minun eteeni tulivat. Jotain silmiä hivelevää ja nostalgista niissä kuitenkin oli ja halusin ehdottomasti omaan kotiini perinteisen makrameen. Olen tehnyt paljon erilaisia käsitöitä ja oman käden jäljen näkyminen on minulle erittäin tyydyttävää ja antaa paljon iloa. Etsin ohjeet makrameen tekoa varten ja hyödynsin minulla ennestään olevia ontelokuteita - mainittakoon tässä, että ontelokude oli ehkä hankalin lanka aloittelevalle solmijalle. 

Ensimmäinen makrameetyöni ontelokuteesta

Ensimmäisen makrameeni valmistuttua olin jo täysin koukussa tekemiseen. Solmiminen on erittäin mieltä rauhoittavaa ja ehkä jopa meditatiivista puuhaa. Teen päivätyökseni taloushallinnon tehtäviä ja makrameiden solmiminen vapaa-ajalla nollaa mukavasti ajatuksia. Vähitellen tein lisää erilaisia töitä ja pian sain jo tehdä ensimmäisen tilaustyöni ihka oikealle asiakkaalle. Palaute työstä oli positiivista ja se vahvisti entisestään ajatusta siitä, että olen oikealla tiellä. Minulla oli aiemmin olemassa y-tunnus ja näin ollen sen uudelleen aktivointi makrameeyrityksen käyttöön oli helppoa. 

Nyt siis olen saavuttanut sen tilanteen, että minulla on ikioma verkkokauppa ja kotisivu. On muuten aika kiva tunne ja olen erittäin innostunut asiasta. 

Kiitos sinulle, joka olet tullut vierailemaan sivuillani ja päätynyt myös lukemaan tämän ensimmäisen blogitekstini loppuun. Blogissa pääset seuraamaan enemmän minun arkea MacraIrinan kanssa. Ja ehkäpä tänne tulee joskus jotain vinkkejäkin makrameehen liittyen. 

- Terhi -