Ihana talvipäivä

15.01.2020

Viime viikonloppuna oli lauantaina aivan ihana ilma. 

Talvisista päivistä on saanut nauttia aivan liian vähän viime aikoina. Teimme perheen kanssa retken läheiselle laavulle. Pakkasimme eväät reppuun ja lähdimme matkaan. Kaivattua lunta ei ole vielä eteläiseen Suomeen saapunut, mutta kaunis kuura oli laskeutunut metsän eri kasvien ylle. Matka oli juuri sopiva meidän lapsille, jaksoivat hyvin kävellä määränpäähän. Odottihan siellä tulenteko ja makkaranpaisto, lämmintä mehua unohtamatta. Lapset innostuivat myös vuolemaan itse makkaratikkuja omilla retkipuukoilla. Aika mukavaa mennä koko perheen kera ulkoilemaan ja ottamaan happea. Antaa aika lailla energiaa, kun aurinko paistaa ja kiva pieni pakkanen kipristelee poskissa.

Innostuin itse ottamaan muutamia kuvia kuuraisista kasveista. Luonto tarjoaa taidetta tällaisella ilmalla ihan ilmaiseksi. 

Suosittelen kaikille muillekin tutustumista metsään. Vaikka tässä vaiheessa vuotta ajattelisi, että kaikki kasvit ovat lepotilassa ja mitään erityisen kaunista ei ole nähtävissä. Niin katso ympärillesi tarkemmin, siellä on paljon kauniita yksityiskohtia joita voit ihailla. 

Metsä antaa voimaa ja rauhaa mielelle <3